Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons weer mee willen helpen om van het 22e Historisch Weekend te Den Helder op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 weer een succes te maken. Het evenement wordt gehouden op het historische terrein van de oude Rijkswerf Willemsoord.

 

Welke taken voeren de vrijwilligers uit ?

* Het inrichten van het terrein op de vrijdagmiddag.

* Het verzorgen van het ontbijt op de Zaterdag- en Zondagochtend.

* Het bemannen van de welkomstkraam o.a. om programmaboekjes uit te delen.

* Het verstrekken van koffie en thee aan de deelnemers.

* Meehelpen met het diner op de Zaterdag.

En dit is nog maar een kleine greep uit de taken die de vrijwilligers hebben om zowel de bezoekers als de deelnemers van dit prachtige evenement te verwennen.

Het is echt vrijwilligers werk, er staat geen financiële vergoeding tegen over maar er worden wel consumptie bonnen verstrekt. We weten natuurlijk allemaal dat zonder vrijwilligers een groot evenement als het Historisch Weekend niet mogelijk is.

Lijkt een functie als vrijwilliger u wat dan kunt u zich opgeven bij één van de twee coördinatoren “Vrijwilligers” Rob Zellenrath of Jan Bakker. Meehelpen op beide dagen, of één dag, of een dagdeel alles is mogelijk. Bij opgave dit wel graag vermelden. Kijk gerust even verder op de website www.historischweekend.nl het geeft een goede indruk van de vorige edities van dit evenement.

Opgave vrijwilligers per mail of telefoon: Rob Zellenrath: zel-en-ko@hetnet.nl of 0644261876 of Jan Bakker: j.r.bakker@ziggo.nl of 0619749812

 

Het bestuur is al weer begonnen met het Historisch Weekend van komend jaar (23 - 24 juni 2018). Het wordt ongetwijfeld weer een leuk weekend. Wij hopen erop dat wij ook dit jaar weer op jullie mogen rekenen, want het ziet er naar uit dat we weer veel te doen zullen hebben en zonder jullie is er geen Historisch Weekend mogelijk.

 

Dit weekend begint al op vrijdag 22 juni: het is de bedoeling dat dan het terrein gereed gemaakt wordt voor het weekend, oftewel hekken zetten voor de fietsenstalling, vlaggen masten neerzetten en de vlaggen erin, broodjes smeren voor de lunch pakketten en zo kunnen we nog wel even doorgaan want er is genoeg te doen deze dag. Op de zaterdag en zondag hebben we ook nog genoeg te doen zoals het uitdelen van de lunch pakketten, het verzorgen van de koffie en thee voor iedereen, het uitdelen van de folders, het gereed maken en uitdelen van de avond maaltijd, de voorbereidingen voor het ontbijt van zondag, en zo nog een aantal zaken.

 

Wij willen natuurlijk dit allemaal in goede banen leiden en willen dus van jullie graag op elke onderstaande vraag antwoordt.

Kun je vrijdag morgen, middag

Kun je zaterdag morgen, middag, avond

Kun je zondag morgen, middag, avond

Heb je nog ideeën ten opzichte van vorig jaar

 

Graag willen wij jullie antwoorden voor eind april per mail ontvangen zodat wij hier een planning van kunnen maken voor het gehele weekend. Indien jullie nog kennissen of vrienden hebben die niets te doen hebben gedurende dit weekend en graag willen meewerken aan dit fantastische evenement laten zij dan gerust contact opnemen met Rob of Jan en wie weet kan je dan samen met je kennis en/of vriend(in) dit weekend beleven als vrijwilliger.

 

Wij hopen weer op veel positieve antwoorden en op jullie tomeloze inzet. Wij hebben er veel zin in om samen met jullie er weer een geweldig Historisch Weekend van te maken.