Geen historisch Weekend zonder vrijwilligers! Elk jaar staan er tientallen vrijwilligers klaar om het evenement te organiseren; een hele klus! Daarom zijn we ook nu weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen om van deze 24e editie van het Historisch Weekend een prachtig evenement te maken.

 

Welke taken voeren de vrijwilligers zoal uit ?

* Het inrichten van het terrein op de vrijdagmiddag.

* het smeren van de lunchpakketten voor alle deelnemers

* Het verzorgen van de avondmaaltijd op de zaterdag

* het verzorgen van het ontbijt op zondagochtend.

* Het uitdelen van de programmaboekjes op diverse locaties.

* Het verstrekken van koffie en thee aan de deelnemers.

* Het schenken van diverse dranken op het horeca plein.

* begeleiden van de rondritten op zaterdag en zondag (Zie verkeersregelaars)

 

Dit is nog maar een kleine greep uit de taken die de vrijwilligers hebben om zowel de bezoekers als de deelnemers van dit prachtige evenement te verwennen.

 

Het Historisch Weekend begint eigenlijk al op vrijdag 24 juni, het is de bedoeling dat dan het terrein gereed gemaakt wordt voor het weekend, dat betekent hekken zetten voor de fietsenstalling, vlaggenmasten neerzetten en de vlaggen erin hijsen, broodjes smeren voor de lunch pakketten en zo kunnen we nog wel even doorgaan want er is genoeg te doen deze dag. Op de zaterdag en zondag hebben we ook nog genoeg te doen zoals het uitdelen van de lunch pakketten, het verzorgen van de koffie en thee voor iedereen, het uitdelen van de folders, het gereed maken en uitdelen van de avond maaltijd, de voorbereidingen voor het ontbijt van zondag, en zo nog een aantal zaken.

 

Wij willen dit allemaal in goede banen leiden en daarom willen we dus van jullie op elk van de onderstaande vragen antwoord:

* Kun je vrijdag middag

* Kun je zaterdag morgen, middag, avond

* Kun je zondag morgen, middag

* Kun je op maandag morgen

 

Het is echt vrijwilligers werk, er staat geen financiële vergoeding tegen over maar er wordt wel goed voor je gezorgd. We weten natuurlijk allemaal dat zonder vrijwilligers een groot evenement als het Historisch Weekend niet mogelijk is.

 

Heb je nog ideeën ten opzichte van voorgaande jaren? Die horen we natuurlijk graag!

 

Graag willen wij jullie antwoorden voor eind april per mail ontvangen zodat wij hier een planning van kunnen maken voor het gehele weekend. Indien jullie nog kennissen of vrienden hebben die niets te doen hebben gedurende dit weekend en graag willen meewerken aan dit fantastische evenement, laten zij dan gerust contact opnemen met Rob en wie weet kan je dan samen met je kennis en/of vriend(in) dit weekend beleven als vrijwilliger.

 

Wij hopen weer op veel positieve antwoorden en op jullie tomeloze inzet. Wij hebben er veel zin in om samen met jullie er weer een geweldig Historisch Weekend van te maken.

 

Lijkt een functie als vrijwilliger je wat dan kun je je opgeven bij de coördinator “Vrijwilligers” Rob Zellenrath. Meehelpen op beide dagen, of één dag, of een dagdeel, alles is mogelijk. Bij opgave dit wel graag vermelden. Kijk gerust even verder op de website www.historischweekend.nl , het geeft een goede indruk van de vorige edities van dit evenement.

 

Opgave vrijwilligers per mail of telefoon: Rob Zellenrath:zellenrathrob@gmail.com of 06-44261876

 

 

 

IMG 20150628 WA0004