Rondritten Historisch Weekend spektakel door de hele Gemeente Den Helder...

 

Let op: Gewijzigde aanvangstijden rondritten!

 

Traditiegetrouw wordt er zowel op zals op zondag een rondrit gehouden door de gemeente Den Helder. Behalve voor de deelnemers is dit ook een gebeurtenis die door het publiek enorm gewaardeerd wordt.

 

Zaterdag starten we om 10.30 vanaf de Helderse Vallei richting Zandkreekweg, Texelstroomlaan, Waddenzeestraat, dan naar de Marsdiepstraat naar de rotonde Middenweg, vandaar door naar de Timorlaan, Jacob van Heemskerckstraat, rechts naar de Willem Barendszstraat, linksaf richting Kanaalweg. Bij de Postbrug rechtsaf naar de Prins Hendriklaan en naar de Polderweg. Dan linksaf richting Spoorstraat, langs Mac Donalds. Daar staat drumband “De Knorhanen” opgesteld om de hele stoet door de Spoorstraat naar Willemsoord te begeleiden.

 

Zondag is de start om 9.45 vanaf Willemsoord. Rechtsaf naar de Kanaalweg. Dan over de Postbrug, richting Polderweg en dan op de rotonde rechtsaf naar de Javastraat. Hier op het eind links over de Timorlaan rechtdoor over de rotonde Middenweg, Sportlaan en dan rechtsaf Brakkeveldweg. We vervolgen de weg over de Texelstroomlaan rechtdoor tot aan de IJsselmeerstraat, hier linksaf en vervolgens rechtsaf over de Korvetstraat en vervolgen deze weg naar de Doggersvaart. Hier rechtsaf en dan naar de Zandkreekweg, Jan Verfailleweg langs de Donkere Duinen de Zanddijk op.

 

Daar wordt bij vakantiepark “de Zandloper” opgelijnd om weer als een geheel door de kunnen rijden door Julianadorp.

 

Via de van Foreestweg gaan we bij de rotonde rechtsaf richting Zwanenbalg, Boterzwin naar de rotonde tegenover Noorderhaven. Hier slaat de stoet linksaf richting Den Helder.

 

Links afslaan naar de Ravelijnweg richting de Schooten. Bij de stoplichten naar rechts, voor de vijver naar rechts en de weg vervolgen. Bij de Waterkeringsweg naar links en aan het eind weer links de Torplaan op. Via de Hendrik Baskeweg rechtsaf naar de stoplichten.

 

 

FB IMG 1435427033518

 

Dan rechtdoor naar het centrum van Den Helder, via Kievitstraat, Meeuwenstraat, rechtdoor over de rotonde naar de Beatrixstraat. Hier rechtsaf naar de Weststraat en daar linksaf en om vervolgens weer op Willemsoord te eindigen.

 

Op het terrein van Willemsoord is het ondertussen een drukte van belang; het toegestroomde publiek verwelkomt de lange stoet voertuigen die - geholpen door onze vrijwilligers - een plekje op het grote terrein vindt.