Den Helder, 21 juni 2018

Reddingmuseum en Marinemuseum geopend tijdens Historisch Weekend

Tijdens het Historisch Weekend 2018 zijn zowel het Reddingmuseum als het Marinemuseum op Willemsoord gewoon geopend. In beide musea zijn veel onderwerpen te zien die een perfecte aanvulling geven op het Historisch Weekend. Voor € 15,-- kan een combinatiekaart aangeschaft worden die toegang geeft tot beide musea, maar ook daarna blijven deze toegangsbewijzen geldig.

Voor € 2,50 kan een rondvaart gemaakt worden met reddingboot Johan de Witt uit 1941. Kaarten zijn te koop bij het Reddingmuseum. Kijk voor openstellingstijden op www.reddingmuseum.nl en www.marinemuseum.nl

 

Den Helder, 30 mei  2018

 

SIMCA EN BOTTERS BLIKVANGERS OP HISTORISCH WEEKEND 

 

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 is Den Helder voor de 22e keer het verzamelpunt voor historische voer- en vaartuigen uit het hele land. Oldtimer personenauto’s, bijzondere vrachtwagens, excentrieke motoren en scooters, stoere brandweerwagens en militaire voertuigen, landbouwtrekkers en allerlei nautisch erfgoed.  Alles wat rijdt, vaart of vervoert en dateert van voor 1976 is te bewonderen op de Oude Rijkswerf Willemsoord. Op deze meer dan 200 jaar oude voormalige marinewerf zijn naast de voertuigen ook tientallen klassieke schepen te zien. Een unieke combinatie! Sommige schepen zijn zelfs meer dan aar Jan100 jaar oud.

 

Het Historisch Weekend Den Helder heeft dit jaar als thema auto’s van het Frans/ Italiaanse/Amerikaanse Simca met de bijbehorende merken Talbot en Chrysler. De Simca Automobiel Club Nederland toont tientallen klassiekers en moderne auto’s van dit destijds ook in ons land zeer populaire automerk. Simca, Talbot, Chrysler en Matra zijn aanwezig. Het draait niet alleen om Simca; er zijn ook veel voertuigen uit andere autolanden te bewonderen.

 

Het Historisch Weekend Den Helder is vanouds gratis voor de bezoekers. Gezinnen met of zonder kinderen, uit stad of regio en toeristen vanuit onze prachtige kuststreek: het evenement is een ontspannen dagje uit voor de hele familie. Vanaf de gezellige terrasjes kunt U van de muziek en sfeer genieten en lekker eten en drinken. Uit Denekamp is een traditionele visrokerij aanwezig die werkt vanuit een klassieke Bedford. 

 

De historische markt met zijn vele stands en verzamelingen mag U niet missen. Er is een kinderplein met een reuzenglijbaan. Op het Techniekplein staat een technobus en een techniektent van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf OTIB en de Koninklijke marine. Hier kan de jeugd op een leuke en verantwoorde wijze kennis maken met moderne technieken. De blusboot de Weer( 1958)  uit Zaandam geeft spannende demonstraties. Op zondag geven de professionals van Flyboardfun spectaculaire demonstraties vanuit het havenbassin. 

 

Op vrijdag 22 juni houden tientallen historische botters uit heel Nederland hun jaarlijkse zeilwedstijden op het Marsdiep; de rede van Den Helder. Op zaterdag en zondag liggen een aantal van deze prachtige schepen op Willemsoord en zijn zij voor de bezoekers van het Historisch Weekend te bewonderen. (www.heldersebotters.nl ) 

 

Honderden old-timer voertuigen rijden zaterdag en zondag in kilometerslange rondritten door de binnenstad en de mooie omgeving van Den Helder. 

 

Op het terrein Willemsoord zijn te bezichtigen het Marinemuseum, het Reddingmuseum en het schroefstoomschip Zr Ms Bonaire. De feestavond op zaterdag 23 juni is voor iedereen gratis toegankelijk; muziek van de band Crossfire. Op het terrein worden gratis full colour programmaboekjes en posters uitgedeeld.

Op=Op!                                                                                                                            

-----------------------------------------------------------------------------------    

Bezoekersinformatie                                                                                                                    

www.historischweekend.nl

Oude Rijkswerf Willemsoord 

1781 AS Den Helder

Ingang Weststraat

Zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur 

Toegang gratis                                                                               

Parkeren gratis op het terrein( P –Noord)

Toegankelijk voor rolstoel en rollator

Te voet 10 minuten van station NS en busstation Den Helder

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot aan de reactie.                                                                                                                             

Nadere informatie bij Erik te Boekhorst, bestuurslid public relations. Bijvoorkeur via ert@xs4all.nl en zonodig 0223-632452. 

Alleen tijdens het Historisch Weekend bereikbaar via 06-19660524  of bij Jan Boshamer, bestuurslid algemeen  06-27187888  janboshamer@planet.nl 

 

 

 

 

Historisch Weekend en Botterwedstrijd bundelen krachten in het weekeinde van 22 t/m 24 juni 2018

 

Het kon eigenlijk niet uitblijven dat de Helderse Botters en het Historisch weekend hun krachten zouden bundelen om beide evenementen die Den Helder op een positieve wijze op de kaart zetten nóg meer in de kijker te spelen.

 

Jaarlijks strijden meer dan tien historische botters op het Marsdiep om de eer wie er het snelst een vooraf uitgezet parcours weet af te leggen. Vele van deze vaartuigen, vaak tot aan de oorlog intensief als visserschip in gebruik en daarna als verouderd afgedankt, zijn in de loop der jaren vakkundig gerestaureerd of zelfs compleet opnieuw opgebouwd. Anno nu vormen ze prachtige monumenten van de zogenaamde “bruine vloot” tegen het decor van oude havensteden als Hoorn, Enkhuizen, Volendam etc. Ook op Willemsoord wordt enthousiast gewerkt aan het behoud van dit varend erfgoed.

 

Op 22 juni wordt deze wedstrijd opnieuw gehouden; ’s middags keren de schepen terug om langs het Boerenverdriet op de voormalige Rijkswerf Willemsoord het Historisch Weekend 2018 van een schitterende omlijsting te voorzien.

 

Aansluitend opent het Historisch Weekend op 23 en 24 juni de poorten om wie dat wil te vermaken met vele tientallen klassieke auto’s, motoren, vrachtwagens, schepen, muziek en nostalgia.

 

We hebben er weer zin in!

 

Botter HD 2 20170628 b1   Botter HD 2 20170628 a