Breaking news; Leeftijdsgrens 1975 / 76 vervalt!

 

Jarenlang hebben we een leeftijdsgrens gehanteerd bij de toelating van klassieke auto’s. Met ingang van dit jaar is deze grens VERVALLEN! Voortaan zullen alle klassiekers en youngtimers die iets kunnen bijdragen aan het Historisch Weekend van harte worden uitgenodigd! We verwelkomen iedereen met een hart voor oude wagens om hun voertuig aan het publiek te komen showen.

 

Zoals u van ons gewend bent zetten wij elk jaar een land of een merk in het zonnetje. 2018 was het jaar voor het Franse Simca/Talbot/Chrysler, het was een erg geslaagd thema!

 

In 2019 zetten we Mercedes Benz in het zonnetje, vooral omdat het zo’n merk is dat iedereen wel kent en wellicht iets mee heeft. Hetzij een rit terug naar huis in een taxi na een woest nachtje stappen of die oom die als vertegenwoordiger in zo’n oer betrouwbare Mercedes diesel reed.

 

Mercedes Benz is ontstaan in 1926 door het samen gaan van Gottlieb Daimler en Carl Benz. Daarvoor maakten zij allebei al auto's en verbrandingsmotoren. Carl Benz was de eerste met een productiewagen en wel de driewielige motorwagen uit 1885. In 1902 werd de merknaam officieel gewijzigd in Mercedes en samen met de driepuntige ster als handelsembleem gevoerd. Inmiddels is het bedrijf Mercedes Benz onderdeel van Daimler A.G en produceert nog steeds auto's. Mercedes produceerde vooral auto’s in de hogere middenklasse tot en met de absolute top op automobiel gebied. Vaak werden ze dan ook ingezet als vervoer voor de rijken der aarde (zelfs dictators met de beroemde Mercedes Benz Pullman 600) maar ook als taxi gewoon bij ons in de stad. In ons geval zullen wij ons natuurlijk richten op de klassieke auto's.

 

Wanneer u in het bezit bent van een mooie klassieke Mercedes waarvan u weet dat deze auto een prachtige aanvulling op het Historisch Weekend biedt, aarzel dan niet om u via onze website op te geven. Vergeet niet naast een foto ook het kenteken en de leeftijd te vermelden. Wacht niet te lang, want vol is vol!

 

Wij hopen u te zien op in het weekend van 29 en 30 juni aanstaande!