Tijdens het Historisch Weekend Den Helder is traditiegetrouw een grote hoeveelheid militaire voertuigen aanwezig. Verenigingen zoals Collection 39 – 45 uit Winkel en Dutch Army Fields (DAF, zou deze naam iets te maken hebben met het merk DAF dat na de Tweede Wereldoorlog de voertuigen voor de het Nederlandse leger verzorgde?) uit het uiterste noordoosten van ons land zijn met een groot aantal deelnemers aanwezig. Zij verzorgen het “groene kamp” dat met de genoemde voertuigen en periode correcte aankleding een mooie inkijk geeft in de landmacht tijdens en na de oorlog.

 

Ook zullen er weer verschillende veteranen uit de naoorlogse periode aanwezig zijn. Wie kent de UNIFIL missie naar Libanon nog? Onze jongens (o.a. dienstplichtigen) zaten daar van 1979 tot 1985. Wat een mooier eerbetoon is er niet dan ook hen te vertegenwoordigen. Elk militair voertuig is meer dan welkom. En heeft u eventueel vragen? Stel ze gerust aan de coördinator militaire voertuigen.

 

Juist als club bent u welkom! De afgelopen edities waren zoals gezegd de Stichting Collection ’39-’45, de YA-126 club, Dutch Army Fields en de Army Vehicle Club aanwezig. maar ook de stichting Bravo Cie. welke helemaal uit Brabant de weg naar het noorden heeft weten te vinden!! Niet alleen clubs maar ook een familie/vrienden groep uit Breezand met o.a. een DAF 2300 radiomast zijn aanwezig.

 

Heeft u een legervoertuig? Meld u via deze website aan!

 

We hopen u te ontmoeten op 27 en 28 juni 2020!

 

IMG 20180624 WA0031