HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER 2020, 24e EDITIE!  

In 2020 wordt er vanzelfsprekend in het laatste weekeinde van juni weer een Historisch Weekend Den Helder georganiseerdHet evenement is op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder.  

 
Als speciaal thema voor deze 24e editie in 2020 is dit keer niet gekozen voor één merk, maar ging onze voorkeur er naar uit een land in de schijnwerpers te zetten. Het altijd zonnige Italië met zijn rijke geschiedenis, cultuur, verfijnde keuken heeft ook een enorm aantal auto, motor en scootermerken voortgebracht. Voor de organisatie een mooie aanleiding zoveel mogelijk eigenaren uit te nodigen hun voertuig aan het publiek te tonen. Vanzelfsprekend zijn er ook weer een groot aantal oldtimer automobielen van groot tot klein en klassieke schepen aanwezig. 

 
Het Historisch Weekend in 2019 had als thema MercedesDe prachtige opstelling van bijzondere auto’s van dit merk in de Stadshal van Schouwburg de Kampanje, het prettige evenementenweer, de grote aantallen bezoekers, mooie inzendingen en veel positieve publiciteit was het evenement een groot succes. 

 
Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Dit terrein wordt hoe langer hoe meer een belangrijke toeristische trekpleister met een aantal prachtige blikvangers. Bij binnenkomst via de hoofdingang aan de Westgracht wordt de aandacht direct getrokken door het vorig jaar prachtig getuigde zeil / schroefstoomschip Zr. Ms. Bonaire uit 1877. 

 
Een belangrijke verandering is het loslaten van de leeftijdsgrens 1975 / 1976 van deelnemende voertuigen. Deelname van zogenaamde youngtimers zullen het aanbod gaan aanvullen. We verwachten dat veel jonge klassieker liefhebbers hun gekoesterde auto, motor of brommer aan het publiek willen laten zien. 

 
Bent u in het bezit van een Italiaanse auto, motor, scooter, of koestert u andere aan Italië gerelateerde spullen, aarzel dan niet u bijtijds aan te melden voor ons evenement. Goede ideeën die bijdragen aan het evenement zijn altijd meer dan welkom! 

 
Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, youngtimers, historische vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige historische vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen. 
 

 

Aanmelden is makkelijker dan ooit: Klik hier.

 

 

 Onderstaande tekst is nog van de 2019 editie, wordt later nog aangepast.

Horecapakket

Afgelopen jaren hebben we onze deelnemers de mogelijkheid geboden om een horecapakket aan te schaffen. Voor komende editie hebben we de keuze mogelijkheden uitgebreid; kijk hieronder wat dit jaar de mogelijkheden zijn. Voor alle duidelijkheid een bonkaart aanschaffen is niet verplicht, maar het levert wél een aanzienlijk voordeel op. Er zijn bonkaarten voor de zaterdag met een warme maaltijd, lunchpakket, patatje, kroket / frikandel en voor de zondag startend met een Engels ontbijt koffie (kleine wijzigingen voorbehouden). Natuurlijk kan er ook voor een kaart voor het complete weekeinde ingetekend worden. Lees hiervoor nadrukkelijk de mogelijkheden die hieronder aangegeven staan. Op het digitale opgaveformulier op deze website kunt u uw keuze en het gewenste aantal aangeven. Betaling uitsluitend via iDeal (bij aanmelding).

Ter info: Mocht uw aanmelding onverhoopt afgewezen worden, dan hoort u dit zo spoedig mogelijk. Eventuele betalingen voor afgenomen horecapakketten worden uiteraard terug gestort.

 

 

 

 

 

PAKKET A ( €15,00) HELE WEEKEND
- Lunch pakket zaterdag
- Diner zaterdagavond
- Drankje bij diner zaterdagavond
- Ontbijt zondag
- 3 x koffie of thee
- Patat 
- Broodje kroket 

PAKKET B (€ 12,50) ALLEEN OP ZATERDAG
- Diner zaterdagavond
- Drankje diner zaterdagavond
- 3 x koffie of thee
- Patat 
- Broodje kroket of frikandel 

PAKKET C (€ 10,00) ALLEEN ZONDAG
- Ontbijt zondag
- 3 x koffie of thee
- Drankje op het horecaplein (stand Historisch Weekend)
- Patat 
- Broodje kroket 

PAKKET D (€ 20,00) PAKKET DE LUXE HELE WEEKEND
- Lunch pakket zaterdag
- Diner zaterdagavond
- Drankje bij diner zaterdagavond
- Ontbijt zondag
- 3 x koffie of thee

- Drankje op het horecaplein (stand Historisch Weekend)
- Patat 
- Broodje kroket of frikandel 
- Broodje paling of zalm

 

De voorwaarden voor deelname zijn:

- U schrijft zich in samen met uw historische vervoersmiddel.
- Sluitingsdatum aanmelden: tot 19 juni 2020 . Horecapakketten reserveren mogelijk tot 19 juni, betalingen hiervan dienen uiterlijk 22 juni 2020 bijgeschreven te zijn. Wanneer u één of meerdere horecapakketten bestelt, is uw aanmelding pas geldig als de betaling daarvan via Ideal bij ons binnen is. Wanneer géén horecapakketten worden afgenomen, wordt u tijdens de aanmelding direct doorgelinkt.
- Uw vervoersmiddel valt binnen de doelstelling van het Historisch Weekend, e.e.a. ter beoordeling door de organisatie. Foto meesturen
- Uw vervoersmiddel valt in een van de volgende categorieën:
- automobiel ('oldtimer')
- vrachtwagen
- brandweer (wagen, installatie etc.)
- militair voertuig
- agrarisch (tractor, stationair, aanhanger etc.)
- vaartuig
- tweewieler: motor, scooter, bromfiets of fiets
- U exposeert uw voertuig minimaal 1 dag (maar het liefst natuurlijk beide dagen; daarop is het programma afgestemd!)

Wat biedt de organisatie u?
- Basis: equipe (2 personen)
- Gratis deelname
- Welkomstpakket, inclusief rally schild
- Deelname aanbrengrit (za) en rondrit (zo)
- Exclusief: Horecapakket, niet verplichtEvenementen Regeling Oldtimers:
Het Historisch Weekend wordt aangemeld bij de belastingdienst voor de “Evenementen Regeling Oldtimers”. Dit betekent dat u met uw geschorste auto mag deel nemen aan ons evenement, mits u dit duidelijk en op tijd aan ons doorgeeft. Opgave kan tot 15 juni 2020 via email aan mauricebraat@gmail.com. Deelnemende auto's dienen altijd WA verzekerd te zijn!

Vermeld bij uw opgave, per voertuig, duidelijk de volgende punten:
- Kenteken
- Merk
- Datum eerste toelating tot de weg,
- Houder van het voertuig
- Dagen dat de houder middels deze regeling gebruik wil maken van de openbare weg.

Via deze link vindt u meer informatie over de evenementenregeling (website FEHAC).