24e Editie van het Historisch Weekend op 27 en 28 juni 2020

 

 

Zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 wordt de 24e editie van het Historisch Weekend Den Helder gehouden. Zaterdag en zondag staan op het grote terrein vanaf 10 uur ’s morgens enkele honderden klassiekers op het publiek te wachten. Op zaterdag en zondag vindt er een rondrit door Den Helder en omgeving plaats.

Onderstaande tekst is nog van de 2019 editie, deze wordt z.s.m. aangepast.

 

Het merkenthema waar tijdens deze editie de nadruk op ligt is Mercedes. Mercedes is zo’n beetje het aller oudste automerk dat er bestaat; aan historie dus geen gebrek. In meer dan een hele eeuw zijn er honderden modellen personen- en vrachtauto’s op de markt gebracht. Tijdens het komende Historisch Weekend hopen we daar veel van te kunnen laten zien!

 

Natuurlijk is er ook de jaarlijks terugkerende markt, muziek en gezelligheid! Naast eigenaren van een grote diversiteit aan Mercedessen en aanverwante merken heten we ook dit jaar weer iedereen van harte welkom die zijn of haar klassieke motor, auto, vrachtwagen, militair voertuig, trekker of schip aan het publiek wil tonen.

 

De regel dat een deelnemend voertuig van vóór 1976 moet zijn, is vervallen. Auto’s, vrachtwagens, motoren en andere voertuigen van alle leeftijden zijn welkom, op voorwaarde dat deelname echt iets bijdraagt aan het Historisch Weekend. Opgave via deze website, een recente foto van het voertuig/ vaartuig is hierbij verplicht. 

 

Voor wat betreft de deelnemende vrachtwagens zijn door de Gemeente Den Helder de regels t.b.v. de brandveiligheid aangescherpt; wagens waarin overnacht wordt moeten minimaal drie meter uit elkaar staan. Voor vragen neem contact op met de coördinator vrachtwagens.

 

Het Historisch Weekend biedt een uitgelezen kans om herinneringen op te halen aan de auto’s waar onze ouders en grootouders in rondreden. Het evenement is van af het allereerste begin in 1996 gratis toegankelijk voor bezoekers en deelnemers. Kijk hier op de website en geef je bijtijds op!

 

 

Aanmelden is makkelijker dan ooit: Klik hier.

 

 

 

Horecapakket

Afgelopen jaren hebben we onze deelnemers de mogelijkheid geboden om een horecapakket aan te schaffen. Voor komende editie hebben we de keuze mogelijkheden uitgebreid; kijk hieronder wat dit jaar de mogelijkheden zijn. Voor alle duidelijkheid een bonkaart aanschaffen is niet verplicht, maar het levert wél een aanzienlijk voordeel op. Er zijn bonkaarten voor de zaterdag met een warme maaltijd, lunchpakket, patatje, kroket / frikandel en voor de zondag startend met een Engels ontbijt koffie (kleine wijzigingen voorbehouden). Natuurlijk kan er ook voor een kaart voor het complete weekeinde ingetekend worden. Lees hiervoor nadrukkelijk de mogelijkheden die hieronder aangegeven staan. Op het digitale opgaveformulier op deze website kunt u uw keuze en het gewenste aantal aangeven. Betaling uitsluitend via iDeal (bij aanmelding).

Ter info: Mocht uw aanmelding onverhoopt afgewezen worden, dan hoort u dit zo spoedig mogelijk. Eventuele betalingen voor afgenomen horecapakketten worden uiteraard terug gestort.

 

 

 

 

 

PAKKET A ( €12,50) HELE WEEKEND
- Lunch pakket zaterdag
- Diner zaterdagavond
- Drankje bij diner zaterdagavond
- Ontbijt zondag
- 3 x koffie of thee
- Patat bij de rotary
- Broodje kroket of frikandel bij de rotary

PAKKET B (€ 10,00) ALLEEN OP ZATERDAG
- Diner zaterdagavond
- Drankje diner zaterdagavond
- 3 x koffie of thee
- Patat bij de rotary
- Broodje kroket of frikandel bij de rotary

PAKKET C (€ 7,50) ALLEEN ZONDAG
- Ontbijt zondag
- 3 x koffie of thee
- Drankje op het horecaplein (stand Historisch Weekend)
- Patat bij de Rotary
- Broodje kroket of frikandel bij de rotary

PAKKET D (€ 17,50) PAKKET DE LUXE HELE WEEKEND
- Lunch pakket zaterdag
- Diner zaterdagavond
- Drankje bij diner zaterdagavond
- Ontbijt zondag
- 3 x koffie of thee

- Drankje op het horecaplein (stand Historisch Weekend)
- Patat bij de Rotary
- Broodje kroket of frikandel bij de rotary
- Broodje paling of zalm

 

De voorwaarden voor deelname zijn:

- U schrijft zich in samen met uw historische vervoersmiddel.
- Sluitingsdatum aanmelden: tot 17 juni 2019 . Horecapakketten reserveren mogelijk tot 17 juni, betalingen hiervan dienen uiterlijk 18 juni 2018 bijgeschreven te zijn. Wanneer u één of meerdere horecapakketten bestelt, is uw aanmelding pas geldig als de betaling daarvan via Ideal bij ons binnen is. Wanneer géén horecapakketten worden afgenomen, wordt u tijdens de aanmelding direct doorgelinkt.
- Uw vervoersmiddel valt binnen de doelstelling van het Historisch Weekend, e.e.a. ter beoordeling door de organisatie. Foto meesturen
- Uw vervoersmiddel valt in een van de volgende categorieën:
- automobiel ('oldtimer')
- vrachtwagen
- brandweer (wagen, installatie etc.)
- militair voertuig
- agrarisch (tractor, stationair, aanhanger etc.)
- vaartuig
- tweewieler: motor, scooter, bromfiets of fiets
- U exposeert uw voertuig minimaal 1 dag (maar het liefst natuurlijk beide dagen; daarop is het programma afgestemd!)

Wat biedt de organisatie u?
- Basis: equipe (2 personen)
- Gratis deelname
- Welkomstpakket, inclusief rally schild
- Deelname aanbrengrit (za) en rondrit (zo)
- Exclusief: Horecapakket, niet verplichtEvenementen Regeling Oldtimers:
Het Historisch Weekend wordt aangemeld bij de belastingdienst voor de “Evenementen Regeling Oldtimers”. Dit betekent dat u met uw geschorste auto mag deel nemen aan ons evenement, mits u dit duidelijk en op tijd aan ons doorgeeft. Opgave kan tot 15 juni 2019 via email aan mauricebraat@gmail.com. Deelnemende auto's dienen altijd WA verzekerd te zijn!

Vermeld bij uw opgave, per voertuig, duidelijk de volgende punten:
- Kenteken
- Merk
- Datum eerste toelating tot de weg,
- Houder van het voertuig
- Dagen dat de houder middels deze regeling gebruik wil maken van de openbare weg.

Via deze link vindt u meer informatie over de evenementenregeling (website FEHAC).