22e Editie van het Historisch Weekend op (22) 23 en 24 juni 2018

 

Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 wordt de 22e editie van het Historisch Weekend Den Helder gehouden. Na een prachtige botterwedstrijd op 22 juni liggen de deelnemende botters afgemeerd aan het Boerenverdriet op de oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Zaterdag en zondag staan op het grote terrein vanaf 10 uur ’s morgens enkele honderden klassiekers op het publiek te wachten. Op zaterdag en zondag vindt er een rondrit door Den Helder en omgeving plaats.

 

Dit jaar is het merkenthema het Franse merk Simca met de bijbehorende merken Talbot en Chrysler. Markt, muziek en gezelligheid staan voorop! Daarbij heeft Den Helder heel veel zonuren, dus mooi weer is gegarandeerd!

 

Naast eigenaren van een grote diversiteit aan Simca’s, Chryslers en Talbot’s heten we ook dit jaar weer iedereen van harte welkom die zijn of haar klassieke motor, auto, vrachtwagen, militair voertuig, trekker of schip van vóór 1976 tijdens het Historisch Weekend aan het publiek wil tonen. Voor bijzondere voertuigen van ná 1975 kan in speciale gevallen in overleg een uitzondering worden gemaakt. Voor voertuigen die deel uitmaken van het merkthema Simca, Chrysler en Talbot (GB / FR) geldt deze regel niet.

 

Het Historisch Weekend biedt een uitgelezen kans om herinneringen op te halen aan de auto’s waar onze ouders en grootouders in rondreden. Het evenement is van af het allereerste begin in 1996 gratis toegankelijk voor bezoekers en deelnemers. Kijk hier op de website en geef je bijtijds op!

 

Horecapakket

Omdat het leven al duur genoeg is bieden we onze deelnemers de mogelijkheid om een horecapakket aan te schaffen. Voor slechts € 10,-- ontvang je een bonkaart met daarop bonnen voor een warme maaltijd op zaterdag, lunchpakket, patatje, kroket / frikandel, Engels ontbijt op zondagochtend, koffie en een consumptie tijdens de feestavond op zaterdagavond (kleine wijzigingen voorbehouden). Kijk hiervoor op het opgaveformulier op deze website en geef het aantal gewenste bonkaarten aan.Aanmelden is makkelijker dan ooit:  

- direct aanmelden (voorkeur; snel & eenvoudig). 
- via het Aanmeldingsformulier Voertuigen (download)
- via het Aanmeldingsformulier Vaartuigen (download)

De voorwaarden voor deelname zijn:
- U schrijft zich in samen met uw historische vervoersmiddel
- Sluitingsdatum aanmelden: tot 22 juni. Horecapakketten reserveren mogelijk tot 12 juni.
- Betalingen voor het horecapakket dienen voor 17 juni 2018 bijgeschreven te zijn op IBAN NL32 RABO 0109 0284 49 t.n.v. St Historisch Weekend Den Helder.
- Bouwjaar vervoersmiddel: niet jonger dan 1975
- Uw vervoersmiddel valt in een van de volgende categorieën:
- automobiel ('oldtimer')
- vrachtwagen
- brandweer (wagen, installatie etc.)
- militair voertuig
- agrarisch (tractor, stationair, aanhanger etc.)
- vaartuig
- tweewieler: motor, scooter, bromfiets of fiets
- militair
U exposeert uw voertuig minimaal 1 dag (maar het liefst natuurlijk beide dagen; daarop is het programma afgestemd!)

Wat biedt de organisatie u?
- Basis: equipe (2 personen)
- Gratis deelname
- Welkomstpakket, inclusief rallye schild
- Deelname aanbrengrit (za) en rondrit (zo)


Exclusief: Horecapakket (€ 10,- p.p.), niet verplicht

 

 


Het Historisch Weekend wordt aangemeld bij de belastingdienst voor de Evenementen Regeling Oldtimers. Dit betekent dat u met uw geschorste auto mag deel nemen aan ons evenement.

 

Opgave kan tot 17 juni 2018 via email aan mauricebraat@gmail.com. Deelnemende auto's dienen altijd WA verzekerd te zijn!

 

Vermeld bij uw opgave, per voertuig, duidelijk de volgende punten:

- kenteken

- merk

- Datum eerste toelating tot de weg,

- houder van het voertuig

- dagen dat de houder i.h.k.v. deze regeling gebruik wil maken van de weg.

 

Via deze link vindt u meer informatie over de evenementenregeling (website FEHAC).