In 2020 is er uiteraard weer een Historisch Weekend in Den Helder! Het evenement is op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder.

 

Nadere informatie over de 2020 editie volgt z.s.m.!

 

Tekst 2019:

 

Dit jaar wordt er in de Stadshal een unieke collecties bijzonder exclusieve auto's tentoongesteld, inclusief een schilderijtentoonstelling van Frans Hendriks Art.

 

Als speciaal thema voor deze 23e editie in 2019 is gekozen voor het merk Mercedes. Mercedes, misschien wel het oudste automerk ter wereld met een enorm rijke historie en honderden modellen, biedt deelnemers de mogelijkheid een prachtige opstelling te verzorgen. Vanzelfsprekend zijn er ook weer een groot aantal oldtimer automobielen van groot tot klein en klassieke schepen aanwezig.

 

Het Historisch Weekend in 2018 had als thema Simca, Chrysler en Talbot. Met prettig evenementenweer, grote aantallen bezoekers, mooie inzendingen en veel positieve publiciteit was het een groot succes.

 

Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Dit terrein wordt hoe langer hoe meer een belangrijke toeristische trekpleister met een aantal prachtige blikvangers. Bij binnenkomst via de hoofdingang aan de Westgracht wordt de aandacht direct getrokken door het vorig jaar prachtig getuigde zeil / schroefstoomschip Zr. Ms. Bonaire uit 1877.

 

Een belangrijke verandering is het loslaten van de leeftijdsgrens 1975 / 1976 van deelnemende voertuigen. Deelname van zogenaamde youngtimers zullen het aanbod gaan aanvullen. We verwachten dat veel jonge klassieker liefhebbers hun gekoesterde auto, motor of brommer aan het publiek willen laten zien.

 

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, youngtimers, historische vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige historische vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.

 

20181123 162035 1