HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER 2022, 24e EDITIE!  

In 2022 wordt er, na twee jaar geen Historisch Weekend in verband met het Corona virus, in het laatste weekeinde van juni eindelijk weer een Historisch Weekend Den Helder georganiseerd! Het evenement is op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. (Let op: deze datum staat nog niet definitief vast).

U heeft het al kunnen lezen op de homepage; het thema voor dit jaar is Italië. Italië is één van de landen waarin automobiele historie met een hoofdletter geschreven wordt! Lees even mee met de lijst merken die hier hun oorsprong vonden: Alfa Romeo, Autobianchi, Fiat, Ferrari, Maserati, Iso, Lancia, LamborchiniOsca, Vespa en Zagato. We kunnen een complete pagina vullen met deze opsomming. Vergeet ook ontwerpers als PininfarinaFrua en vele andere niet. Veel voertuigen zijn inmiddels zeldzaam geworden, veel individuele merken zijn opgeslokt door de grote merken zoals Fiat. Ook speelt een rol dat de vaak vernuftig geconstrueerde wagens niet zo betrouwbaar bleken of simpel door de roestduivel tot stof zijn wedergekeerd. Hoe dan ook, Italië is wel een heel aansprekend thema om komende editie aan op te hangen. 

 
Het Historisch Weekend in 2019 had als thema Mercedes. Met de inrichting van de stadshal van Schouwburg “de Kampanje”, mooi evenementenweer, vooral op zondag enorme aantallen bezoekers, prachtige inzendingen en veel positieve publiciteit was het een groot succes. 

 
Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Dit terrein wordt hoe langer hoe meer een belangrijke toeristische trekpleister met een aantal prachtige blikvangers. Bij binnenkomst via de hoofdingang aan de Westgracht wordt de aandacht direct getrokken door het vorig jaar prachtig getuigde zeil / schroefstoomschip Zr. Ms. Bonaire uit 1877. 

 
Een belangrijke verandering was het loslaten van de leeftijdsgrens 1975 / 1976 van deelnemende voertuigen. Dit is ons uitstekend bevallen! Deelname van zogenaamde youngtimers hebben het aanbod mooi aangevuld. We hopen daarom dat nog meer jonge klassiekerliefhebbers zich met hun gekoesterde auto, motor of brommer voor komende editie willen opgeven. Vanzelfsprekend zijn voertuigen van Italiaanse afkomst extra welkom! 

 
Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, youngtimers, historische vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige historische vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.