bezoekers
Historisch weekend 2018 IMG 5854

Ook in 2020  is er weer een Historisch Weekend in Den Helder. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 juni op de Oude Rijkswerf Willemsoord. 

meer informatie

deelnemers
LRM EXPORT 29601247766326 20190701 152308541

In 2020 bent u op 27 en 28 juni als deelnemer met uw voer- of vaartuig weer van harte welkom. De inschrijving opent op 1 januari 2020!

InschrijvenMeer informatie
vrijwilligers
Join our team logo

Ook voor de 2020 editie zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen om van het Historisch Weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juni weer een succes te maken. 

meer informatie

Het Historisch Weekend viert 75 jaar bevrijding


Stichting Historisch Weekend Den Helder hecht zoals de naam al zegt erg aan het levend houden van ons historisch erfgoed. Nu we in 2020 herdenken dat we 75 jaar in vrijheid kunnen leven geeft dit ons een extra stimulans om hier tijdens de 24e editie van het evenement bij stil te staan.

 

Onze stad heeft in de oorlog enorm geleden onder de bombardementen; het grootste deel van oud Den Helder is zelfs moedwillig door de bezetter ontruimd en platgegooid om ruimte te maken voor de Atlantikwall. De wederopbouw heeft decennia geduurd en bereikt eigenlijk nu pas z’n voltooiing.


Allerlei organisaties zijn al jaren bezig een enorm aantal activiteiten op te zetten om onze stad als een prettige locatie om te wonen op de kaart te zetten. Het Historisch Weekend is één van deze organisaties.


Van oudsher zijn militaire voertuigen van verschillende clubs aanwezig om het publiek een inkijkje te geven in het leven van soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de 24e editie van het Historisch Weekend willen we extra aandacht geven aan de bevrijding. Behalve voertuigen staan er tenten en ander materiaal opgesteld. Deelnemers zijn gekleed in periode correcte kleding en geven het publiek informatie over het getoonde. Op zaterdag en zondag zullen oude militaire voertuigen de beide rondritten aanvoeren en op deze wijze aandacht genereren voor het feit dat we al 75 in vrijheid leven.

 

Meer informatie over alle evenementen en dergelijke vindt u op deze website: https://www.75jaarvrijheiddenhelder.nl/

 

75 jaar vrijheid RGB

HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER, 24e EDITIE, 27 EN 28 JUNI 2020 

 

We gaan er weer voor! Op 27 en 28 juni 2020 wordt alweer de 24e editie van het Historisch Weekend Den Helder gehouden. Ook dit jaar belooft het weer een enorm gezellig tweedaags evenement te worden. Voor de grote groep vaste deelnemers zal een flink aantal zaken die op onze website vermeld worden bekend voorkomen; een groot aantal klassieke auto’s, motoren, vrachtwagens, militair vervoer en schepen zal deze dagen aan het publiek getoond worden. Natuurlijk wordt er traditiegetrouw weer goed aan onze deelnemers gedacht. Elke deelnemer kan voor een bijzonder concurrerend tarief kaarten met consumptiebonnen aanschaffen, waardoor deelnemen aan het Historisch Weekend niet of nauwelijks in de portemonnee gevoeld wordt.  

 
In 2019 is het thema Mercedes stevig aangepakt; een behoorlijk aantal bijzondere wagens van dit merk werden in de Stadshal van Schouwburg de Kampanje tentoongesteld. Deze aanpak is de organisatie goed bevallen. Dit jaar is het thema Italië. In de genoemde stadshal willen we komende editie flink uitpakken met een groot aantal bijzondere Italiaanse auto’s, motoren en boten. 
 
Komende editie staan er weer een hoop mooie en nieuwe dingen gepland: o.a. een "Crazy Cart" baan, trail demonstraties (op de motor), extra grote buitenmarkt, demonstratie van elektrische voertuigen door het ROC en in combinatie met de indoor-markt komt er in gebouw 66 een expositie van 250 motoren. Door het toegenomen aantal activiteiten wordt de terrein indeling ook aangepast om het zo voor deelnemers en bezoekers nog leuker en aantrekkerlijker te maken.

 
Wie in het bezit is van een auto, motor, brommer of boot van Italiaanse origine, wordt van harte uitgenodigd zich voor de komende editie op te geven. Vooral voertuigen met een ‘museale’ uitstraling of uitzonderlijke waarde die een plaatsje verdienen in de Stadshal van Schouwburg “de Kampanje” zijn van harte welkom. 

 
Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Dit terrein wordt hoe langer hoe meer een belangrijke toeristische trekpleister met een aantal prachtige blikvangers.  

 
Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, historische vrachtwagens, oude motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen. 

 

Het Historisch Weekend viert 75 jaar bevrijding
Stichting Historisch Weekend Den Helder hecht zoals de naam al zegt erg aan het levend houden van ons historisch erfgoed. Nu we in 2020 herdenken dat we 75 jaar in vrijheid kunnen leven... (Klik op het logo voor meer informatie)

 

75 jaar vrijheid RGB