bezoekers
Historisch weekend 2018 IMG 5854

Ook in 2020  is er weer een Historisch Weekend in Den Helder. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 juni op de Oude Rijkswerf Willemsoord. 

meer informatie

deelnemers
LRM EXPORT 29601247766326 20190701 152308541

In 2020 bent u op 27 en 28 juni als deelnemer met uw voer- of vaartuig weer van harte welkom. De inschrijving opent op 1 januari 2020!

InschrijvenMeer informatie
vrijwilligers
Join our team logo

Ook voor de 2020 editie zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons mee willen helpen om van het Historisch Weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juni weer een succes te maken. 

meer informatie

Het Historisch Weekend viert 75 jaar bevrijding


Stichting Historisch Weekend Den Helder hecht zoals de naam al zegt erg aan het levend houden van ons historisch erfgoed. Nu we in 2020 herdenken dat we 75 jaar in vrijheid kunnen leven geeft dit ons een extra stimulans om hier tijdens de 24e editie van het evenement bij stil te staan.

 

Onze stad heeft in de oorlog enorm geleden onder de bombardementen; het grootste deel van oud Den Helder is zelfs moedwillig door de bezetter ontruimd en platgegooid om ruimte te maken voor de Atlantikwall. De wederopbouw heeft decennia geduurd en bereikt eigenlijk nu pas z’n voltooiing.


Allerlei organisaties zijn al jaren bezig een enorm aantal activiteiten op te zetten om onze stad als een prettige locatie om te wonen op de kaart te zetten. Het Historisch Weekend is één van deze organisaties.


Van oudsher zijn militaire voertuigen van verschillende clubs aanwezig om het publiek een inkijkje te geven in het leven van soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de 24e editie van het Historisch Weekend willen we extra aandacht geven aan de bevrijding. Behalve voertuigen staan er tenten en ander materiaal opgesteld. Deelnemers zijn gekleed in periode correcte kleding en geven het publiek informatie over het getoonde. Op zaterdag en zondag zullen oude militaire voertuigen de beide rondritten aanvoeren en op deze wijze aandacht genereren voor het feit dat we al 75 in vrijheid leven.

 

Meer informatie over alle evenementen en dergelijke vindt u op deze website: https://www.75jaarvrijheiddenhelder.nl/

 

75 jaar vrijheid RGB

GEEN HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER IN 2020

 

De uitbraak van het corona virus heeft enorme maatschappelijke effecten; helaas geldt dat ook voor het “Historisch Weekend Den Helder”. Het bestuur van het Historisch Weekend heeft daarom unaniem besloten het komende evenement af te gelasten. Het zal duidelijk zijn dat deze beslissing niet eenvoudig was.

Het afgelopen half jaar heeft een groot aantal mensen het Historisch Weekend 2020 in de steigers gezet. Dit jaar zullen we het dus helaas zonder dit mooie evenement moeten stellen. De voorbereidingen zijn niet voor niets geweest, in 2021 zijn we terug met een fantastische 24e editie met als thema “Italië”!

Deelnemers die zich voor de editie van 2020 hebben opgegeven en wellicht een horecapakket hebben besteld (en betaald) zullen de gemaakte onkosten terug ontvangen. Nadere informatie volgt.

We danken langs deze weg ál onze sponsoren, vrijwilligers, externe relaties en al diegenen die in woord en gebaar het Historisch Weekend Den Helder een warm hart toe dragen. Hopelijk kunnen we komend jaar weer op iedereen rekenen om van het Historisch Weekend opnieuw een onvergetelijk succes te maken.

 

Het bestuur van de Stichting Historisch Weekend Den Helder