Historisch Weekend en Museumhaven Willemsoord werken samen.

 

Van alle historische middelen van vervoer voelen de vaartuigen zich bij uitstek thuis op Willemsoord. Varend erfgoed vindt in het Maritieme Etablissement van de voormalige 'Oude Rijkswerf' altijd een uitnemende ligplaats.

 

De centraal gelegen Jachthaven, de nieuwe bestemming voor het voormalige Natte Dok van de Koninklijke Marine, vormt voor historische schepen een natuurlijk decor. Dat geldt zeker ook voor Museumhaven Willemsoord. Immers herbergt het Willemsoord-complex een van de grootste en best geoutilleerde museumhavens in Nederland. Het Historisch Weekend en Museumhaven Willemsoord trekken dus in veel opzichten gelijk op.

 

Tijdens het evenement stellen diverse in de Museumhaven gevestigde behoudsorganisaties hun faciliteiten open voor publiek. Via de geijknamige stichting zijn meer dan 40 nautische monumenten verbonden met de Helderse Museumhaven. Opvallende museale projecten zijn ondermeer het Lichtschip Texel en het schroefstoomschip Bonaire, het laatste zeilende Nederlandse oorlogschip (1877). De restauratie van de 'Zijner Majesteits Bonaire' is in volle gang in Dok 1 van Willemsoord.

 

De gedeelde inspanning van Museumhaven Willemsoord en het Historisch Weekend zorgde voor de bezoekende vaartuigen ook in 2013 voor een extra welkom onthaal tijdens het evenement!

 

Museumhaven Willemsoord zijde Westgracht HW 2012  Historisch weekend 2014 Den Helder fotograaf Hugo Verwijs www.hugofoto.nl D6F 9211