‘Grote klappen, snel thuis’ gold al voor de vroegste motorfietsen. Deze vaak één of twee cilinders tellende machines lieten altijd goed horen dat ze eraan kwamen. Dit jaar geldt dat in het bijzonder wanneer verschillende Harley Davidson Liberators het Willemsoordterrein op komen rijden. Deze motoren hebben een belangrijke rol vervuld bij de bevrijding van ons land in 1945. Zoals overal op de website te lezen is hebben we dit jaar gekozen voor het thema historisch militair vervoer. We hopen dan ook op een grote opkomst van deelnemers met een motor met een militaire achtergrond. Vanzelfsprekend zou het prachtig zijn als we dit Amerikaanse geweld kunnen aanvullen met Duits, Engels, Frans en natuurlijk Italiaans materiaal.

 

Al vanaf de eerste editie van het Historisch Weekend was de VIM (Vereniging Interessante Motorrijwielen ) met een aantal fraaie motoren op het Historisch Weekend aanwezig. De VIM is een vereniging waarin de leden hun passie voor klassieke motoren uit kunnen leven . Dit kan op vele manieren gebeuren . De één restaureert zijn motor tot mooier dan nieuw, de ander laat ze in de oude staat als ze technisch maar in orde zijn. Het merk is hierbij niet belangrijk in deze vereniging.

 

Op het moment van schrijven is nog niet bekend of de VIM dit jaar aanwezig zal zijn. We hopen het natuurlijk wel!

 

Al jaren vaste deelnemer, of nieuwsgierig geworden naar wat het Historisch Weekend voor u kan betekenen? Schrijf u zo snel mogelijk in via de website. We hopen u te kunnen verwelkomen op 26 en 27 augustus aanstaande!