Historisch Weekend Den Helder en de VIM.

 

Dit jaar zal voor de 19e keer het Historisch Weekend worden gehouden. Als speciaal landenthema is Zweden gekozen. Motorfietsen, scooters en bromfietsen van uiteenlopende merken zijn duidelijk aanwezig. Al vanaf de eerste editie van het Historisch Weekend was de VIM ( Vereniging Interessante Motorrijwielen ) met een aantal fraaie tweewielers een gewaardeerd deelnemer van dit unieke gebeuren op de voormalige rijkswerf.

 

De VIM is een vereniging waarin de leden hun passie voor klassieke motoren uit kunnen leven . Dit kan op vele manieren gebeuren . De een restaureert zijn motor tot mooier dan nieuw, de ander laat ze in de oude staat als ze technisch maar in orde zijn . Het merk is hierbij niet belangrijk in deze vereniging.

 

Uiteraard willen de leden van VIM hun erfgoed ook daadwerkelijk gebruiken. Men doet dit door een aantal gezamenlijke ritten uitgezet door leden en deelname aan evenementen . Het Historisch Weekend Den Helder is voor de VIM leden dan ook een prachtig gebeuren waar men de klassieke motoren kan laten zien en zelf kan genieten van al het moois wat er nog meer te zien is .

 

Op zaterdag 25 juni zal waarschijnlijk een aantal leden met hun klassieke motor aanwezig zijn op de werf terwijl de VIM zondag 26 juni een tourrit houd en die zal eindigen op het evenement waar ze om omstreeks 12.00 uur zal arriveren. Hierdoor is het publiek verzekerd van veel klassiek mooi s op twee wielen.

De leden van de VIM komen graag naar het Historisch Weekend Den Helder en men is de organisatie met alle vrijwilligers dankbaar voor hun werk en de goede verzorging voor de deelnemers en hopen dat dit mooie evenement zal blijven bestaan in Den Helder .

 

Nieuwsgierig geworden naar de VIM ? En lijkt het sleutelen aan en rijden met klassieke motoren ook iets voor u. Kijk dan op de website www.vimweb.nl

 

U hoeft geen lid van de VIM te zijn om met uw klassieke motorfiets, scooter of bromfiets van 1975 of ouder aanwezig te zijn. Inschrijven via deze website.

 

Cor Dijkman, coördinator motorfietsen.

corliadijkman@quicknet.nl