Zeer herkenbaar tijdens het Historisch Weekend zijn de militaire voertuigen. Ook dit jaar willen we (zoals elk jaar) weer een mooie presentatie geven van ons militaire erfgoed. De tijd dat militaire voertuigen “goedkope” oldtimers waren is allang voorbij!


Elk jaar zien de bezoekers tijdens het evenement heel wat klassiek legergroen. Ware collectors items uit de 2e wereldoorlog zoals o.a. de bekende werkpaarden als de Willy’s jeep, de Dodge Weapon Carrier en de GMC vrachtwagen (in verschillende uitvoeringen). Uiteraard zijn er ook altijd een aantal gevechtsvoertuigen te bewonderen. Zoals in bijvoorbeeld de White Halftrack, een White Scoutcar en natuurlijk het 25-ponder veldgeschut. Met dit kanon werd de afgelopen jaren het openingsschot gegeven voor de rondrit door Den Helder de de Kop van Noord-Holland.

 

Ook de naoorlogse militaire voertuigen worden niet vergeten. Menig voormalig dienstplichtige kan herinneringen ophalen bij diverse ex-Landmacht en andere voertuigen. Onze eigen DAF-fabriek was ook in 2013 goed vertegenwoordigd met de YA-126 in verschillende uitvoeringen en de YA-328, bekend als de dikke DAF.


Heeft u een legervoertuig meld u aan. Wat voor u een gewone Landrover of NEKAF is, is voor iemand anders een feest der herkenning!