Sinds jaar en dag levert ‘het groene kamp’ een stevige bijdrage aan de totale presentatie op het terrein van Willemsoord. Tientallen militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maar zeker ook van de jaren daarna, maken grote indruk op het publiek. Behalve de presentatie van al deze legervoertuigen, geven de eigenaren d.m.v. een opgebouwd legerkamp een prachtig inzicht onder welke omstandigheden ‘Jan Soldaat’ onderweg was.

 

Elk jaar zien de bezoekers tijdens het evenement heel wat klassiek legergroen. Ware collectors items uit de 2e wereldoorlog zoals o.a. de bekende werkpaarden als de Willy’s jeep, de Dodge Weapon Carrier en de GMC vrachtwagen (in verschillende uitvoeringen). Uiteraard zijn er ook altijd een aantal gevechtsvoertuigen te bewonderen.

 

Ook de naoorlogse militaire voertuigen worden niet vergeten. Menig voormalig dienstplichtige kan herinneringen ophalen bij diverse ex-Landmacht en andere voertuigen. Onze eigen DAF-fabriek heeft fantastische legervoertuigen geproduceerd, denk bijvoorbeeld aan de YA-328, bekend als de dikke DAF, een legertruck met een werkelijk ongeëvenaarde terreinvaardigheid.

 

Dit jaar staan militaire voertuigen centraal, in samenwerking met het Marine Museum willen we komen tot een ongekende presentatie van dit thema, dus, heeft u een legervoertuig? Meld u via deze website aan!

 

We hopen u te ontmoeten op 26 en 27 augustus aanstaande!