Jaarlijks staan er een aantal brandweervoertuigen op het Historisch Weekend. Ok, ze zijn allemaal rood, maar daar houdt verder elke overeenkomst op. Geen grotere verscheidenheid in merken, uitvoering en uitrusting dan bij de spuit- en ladderwagens van uiteenlopende makelij. Jong en oud is vergapen zich aan de techniek, waarover we ons nu verbazen hoe daar ooit een brand mee geblust kon worden. De techniek staat niet stil, en ook dit jaar wil de brandweer met demonstraties en spuitspelletjes het publiek tonen hoe belangrijk het is een goed functionerende (vrijwillige) brandweer te hebben.

 

Het is niet altijd gemakkelijk een mooie representatieve verzameling brandweervoertuigen bij elkaar te krijgen want veel van de voertuigen worden gekoesterd binnen het korps en veel deelnemers zijn zelf nog in actieve dienst.

 

Vandaar een oproep aan alle (vrijwillige) korpsen: Meld u aan via onze website! U verzorgt een belangrijk onderdeel van ons evenement, wij zorgen ervoor dat het de deelnemers een weekeind lang aan niets ontbreekt. Hopelijk tot ziens op 26 en 27 augustus!