In 2016 is er uiteraard weer een Historisch Weekend in Den Helder. Het evenement wordt gehouden op zaterdag 25 en zondag 26 juni op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Als speciaal thema voor deze 20e editie in 2016 is gekozen voor auto’s, motorfietsen en andere middelen van vervoer uit Nederland. Old timer automobielen en klassieke schepen uit alle andere landen zijn natuurlijk ook ruimschoots aanwezig.

 

Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De voormalige werf  van de koninkijke marine bestaat in 2016 al 202 jaar en heeft terecht sinds 2004 de status van Rijksmonument.

 

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Jaarlijks gemiddeld 25.000 bezoekers. Honderden klassieke auto’s, vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige oude vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.

 

Het Historisch Weekend in 2015 had als thema Zweden en Scandinavïe en was met 25000 bezoekers, mooie inzendingen, mooi weer, veel publiciteit en geen incidenten een groot succes.